Vernieling bij gemeentehuis mogelijk te maken met brand eerder die nacht

ZEEWOLDE • Do 25 november 2021 | 11:17 • Donderdag 25 november 2021 | 11:17

De explosie bij het gemeentehuis van Zeewolde heeft mogelijk te maken met een brand in een bestelbus, eerder die nacht. Door vuurwerk raakte het gemeentehuis zwaar beschadigd. De incidenten gebeurden vlak na elkaar in de nacht van zondag op maandag.

"In eerste instantie leek het te gaan om twee losstaande incidenten, maar omdat de brandweer heeft aangegeven dat er bij de bestelbus waarschijnlijk ook sprake is van brandstichting, wordt een verband niet langer uitgesloten", zegt Miklos Coumou van de politie donderdagochtend.

Om 02.50 uur maandagmorgen zag de politie een bestelbus in brand staan op een parkeerplaats aan de Horsterweg. Aan de achterzijde kwamen de vlammen eruit. In de omgeving was niemand te bekennen. De brandweer heeft het voertuig geblust en de bestelbus is uiteindelijk afgetakeld.

Om 03.40 uur volgde de brand bij het gemeentehuis. "Vermoedelijk is één en ander ontstaan door vuurwerk. De brandweer heeft door snel ingrijpen erger kunnen voorkomen. Desondanks is er veel schade ontstaan: ruiten zijn gesprongen en het plafond is zwaar beschadigd", vertelt Coumou. Het sporenonderzoek ter plaatse is afgerond en camerabeelden uit de omgeving worden momenteel bestudeerd. Volgens de gemeente is de schade 'enorm'. Het is niet bekend wat het precieze schadebedrag is. Ook is onduidelijk welk motief er achter de vernieling zit. Vooralsnog is er niemand aangehouden.

Dit is nieuws van de Lokale Omroep Zeewolde, mede gemaakt door Bart Bos. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, mail dan naar bart.bos@omroepflevoland.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel