Vuurwerkverbod voor komende jaren lijkt van de baan

ALMERE • Do 25 november 2021 | 13:05 • Donderdag 25 november 2021 | 13:05

Een vuurwerkverbod in Almere lijkt er voorlopig niet te komen. Door een draai van de CDA-fractie ontbreekt een meerderheid om het afsteken van consumentenvuurwerk te verbieden. Eerder waren de christendemocraten namelijk nog wel voor zo'n verbod.

CDA-fractievoorzitter Bastiaan Malotaux wil dat Almeerders ondanks een vuurwerkverbod nog kunnen blijven genieten van vuurwerk. De partij stelde daarom voor om zogeheten 'buurtvuurwerkverenigingen' op te richten. Daarmee krijgen inwoners de mogelijkheid gezamenlijk vuurwerkshows te organiseren.

In de buurt
Dat voorstel haalde het niet, waardoor het CDA nu tegen een vuurwerkverbod gaat stemmen. Zonder volwaardige alternatieven worden mensen gestraft die zich keurig aan de regels houden, vindt Malotaux. "En een centrale show op het Stadhuisplein lost niets op, want mensen willen juist in de buurt oud en nieuw vieren."

Donderdagavond wordt gestemd over het voorstel. Deze jaarwisseling is het sowieso verboden om vuurwerk af te steken omdat er een landelijk vuurwerkverbod geldt. Dat is vanwege de drukte in de ziekenhuizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel