33 Drontenaren slachtoffer toeslagenaffaire, geen uithuisplaatsingen bekend

DRONTEN • Do 25 november 2021 | 21:13 • Donderdag 25 november 2021 | 21:13

Er zijn in Dronten 33 inwoners officieel aangemerkt als gedupeerde van de kinderopvangtoeslagaffaire. Nog eens 47 Drontenaren zijn in afwachting van bericht van de Belastingdienst, schrijft de gemeente Dronten in antwoorden op raadsvragen.

Partijen in de raad wilden weten hoeveel Drontenaren de dupe zijn geworden van het toeslagenschandaal en hoe de gemeente Dronten hen kan bijstaan.

Het college van burgemeester en wethouders laat weten dat met alle (mogelijk) gedupeerde inwoners gesprekken zijn gevoerd. Voor 22 mensen heeft de gemeente een plan voor hulpverlening opgesteld. De andere Drontenaren zeiden geen hulp van de gemeente nodig te hebben.

Bekend met Almeers onderzoek?
De raadsfracties wilden verder weten of het college van Dronten bekend is met Almeers onderzoek onder de slachtoffers van de toeslagenaffaire. Dat gaat met name over kinderen die uit huis geplaatst zijn ten tijde van de toeslagenproblematiek. Landelijk zouden dat zo'n 1.100 kinderen zijn geweest. PvdA Almere wilde weten hoeveel Almeerse kinderen daarbij hebben gezeten. In Almere zijn minimaal 2.200 gezinnen het slachtoffer geworden van de toeslagenaffaire.

De partijen in Dronten vroegen het college of ook kinderen uit deze gemeente uit huis zijn geplaatst. Maar het gemeentebestuur zegt geen concrete gevallen van uithuisplaatsing in de gemeente te hebben gezien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel