Arriva: 12 procent van reizigers in stadsbus checkt in met pas of telefoon

LELYSTAD • Di 30 november 2021 | 17:36 • Dinsdag 30 november 2021 | 17:36

Zo'n 12 procent van alle reizigers in de stadsbussen van Lelystad verruilt zijn OV-chipkaart voor de pinpas of smartphone. Dat zegt vervoerder Arriva. Sinds maart is het in deze bussen mogelijk om in te checken met een pinpas of mobiele telefoon vanwege de proef 'in- en uitchecken met je betaalpas'. Dit verloopt voorspoedig, zegt Arriva.

De proef in Lelystad is onderdeel van de eerste fase van OVpay, de naam voor een samenwerking tussen alle vervoersmaatschappijen. Met OVpay komen er nieuwe manieren bij voor het in- en uitchecken in het openbaar vervoer. "We noemen het een proef omdat het nieuw is en het systeem nog in ontwikkeling is", zegt een woordvoerder van Arriva Nederland. "De service is nog beperkt. We breiden de service steeds verder uit en voeren verbeteringen door zodra het kan."

Proef moet ook worden uitgerold naar de trein
Voor de proef is geen concrete einddatum. Een kaartje kopen met je telefoon of pinpas kon al, maar nu kun je ook in- en uitchecken met de betaalpas of met je mobiel. OVpay wil het uiteindelijk mogelijk maken om niet alleen met je OV-chipkaart, maar dus ook met je pinpas, mobiel of creditcard in de trein te kunnen reizen. Dat moet het in- en uitchecken flexibeler en makkelijker maken. De organisatie wil in 2023 OVpay voor iedereen in Nederland mogelijk maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel