Groot deel Oosterwold ontvangt al dagen geen post

ALMERE • Di 30 november 2021 | 22:44 • Dinsdag 30 november 2021 | 22:44

Al bijna twee weken zijn de brievenbussen in het Almeerse Oosterwold leeg. Een groot deel van de Almeerse wijk heeft al sinds 18 november geen postbode meer gezien.

Jef Visser, een van de bewoners, is het klagen bij PostNL zat. "Ik mis zo’n twintig brieven. Als ik vraag waar het is of waar ik het kan ophalen, krijg ik geen antwoord. Het enige wat ze kunnen doen is een melding maken. We willen het zelf ophalen want we wachten op belangrijke post", aldus Visser, die niet de enige is met dit probleem. Een buurvrouw verderop wacht ook al weken op de post. "Ik heb Sinterklaascadeautjes besteld, maar nog niks gezien. Ik ben bang dat ik ze voor pakjesavond niet meer binnenkrijg."

Waar het probleem precies ligt, is volgens PostNL ook nog niet duidelijk. "Het is een wijk waar de postbezorging wordt gedaan door partners. We zijn op de hoogte van de klachten en zijn aan het uitzoeken wat er niet goed gaat. We zoeken naar een oplossing om de vertraagde post alsnog te leveren", aldus PostNL.

Visser denkt zelf dat het ligt aan personeelstekort. Aan de wijk, die nog in aanbouw is, kan het volgens hem niet liggen. "Misschien dat postbodes denken dat ze hier niet in mogen rijden, de wegen zijn nog niet aangelegd. Maar de straat hierachter die al helemaal af is, ontvangt ook geen post."

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Roosanne Middelhuis. Zij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: roosanne.middelhuis@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel