Protestposters tegen datacenter op gemeentehuis geplakt

ZEEWOLDE • Wo 1 december 2021 | 11:32 • Woensdag 1 december 2021 | 11:32

Actiegroep Extinction Rebellion heeft posters geplakt op het gemeentehuis van Zeewolde uit protest tegen de mogelijke komst van het grote datacenter van Meta. Dat was te zien op foto's die de groep op Twitter zette. De gemeenteraad van Zeewolde discussieert woensdagavond over de komst van het datacenter.

'Big tech in Zeewolde. Gemeenteraad doe het niet!' was er op de posters te lezen. Op Twitter licht de groep de actie toe. "Het datacenter is onnodig en slurpt megaveel energie en water, het staat haaks op wat nodig is om klimaatverandering te stoppen, en de komst gebeurt stiekem en schimmig", aldus de tweet.

Brief aan de raad
De activisten melden dat ze ook een brief hebben gestuurd aan de gemeenteraad. Ze vragen die tegen de wijziging van het bestemmingsplan te stemmen die nodig is om het datacenter te bouwen. "Dat gaat leiden tot een nieuwe en ongerechtvaardigd grote aanslag op onze schaarse energie- en watervoorraad." Extinction Rebellion kondigt meer actie aan tegen de komst van het datacenter.

De politie laat weten een 68-jarige man uit Almere te hebben aangehouden. Hij wordt verdacht van het illegaal beplakken van het gemeentehuis. De politie zegt dat de man wordt gehoord en vermoedelijk een boete krijgt. De posters zijn volgens een woordvoerder van de gemeente inmiddels verwijderd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel