Nieuwbouw basisscholen door diverse oorzaken vertraagd

LELYSTAD • Zo 5 december 2021 | 10:30 • Zondag 5 december 2021 | 10:30

De geplande nieuwbouw voor de basisscholen De Tjalk en De Schakel in Lelystad heeft door een aantal zaken vertraging opgelopen. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van de CDA-fractie.

De gemeente wilde in eerste instantie in de wijk één schoolgebouw neerzetten waarin drie scholen gehuisvest zouden worden in het 'project Havendiep'. De Triangel zou de derde school zijn, maar het bestuur van die school besloot te verhuizen naar de Landstrekenwijk. Dit heeft volgens het college veel tijd gekost en vertraging opgeleverd. Ook corona en personele uitval zorgden voor uitstel, schrijven B en W. Daarnaast vroegen ook andere huisvestingsprojecten, zoals dat van Porteum, veel aandacht.

Een andere vertragende factor zijn volgens het college extra wensen van de scholen voor het nieuwe gebouw. Dit zorgde voor onduidelijkheden. De nieuwbouw voor De Regenboog en De Wingerd hebben om diezelfde reden vertraging opgelopen.

Aannemer eerder ingeschakeld
Door eerder een aannemer te betrekken bij het proces hoopt het college de bouw te versnellen. Normaliter wordt die pas na het ontwerpproces ingeschakeld. Het college hoopt dat de praktische kennis van de aannemer kan helpen om het traject van ontwerp naar bouw te versnellen.

Het college hoopt begin 2022 een ontwerp voor het nieuwe gebouw van De Schakel en De Tjalk voor te leggen aan de raad. De bouw zou eind 2023 klaar moeten zijn. Dat is een jaar later dan gepland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel