Statenleden roepen op landbouwsubsidies groener te besteden

FLEVOLAND • Wo 8 december 2021 | 15:23 • Woensdag 8 december 2021 | 15:23

De beschikbare 800 miljoen euro aan landbouwsubsidie moet groener worden besteed. Dat is de oproep van 214 Statenleden in Nederland aan het toekomstige kabinet. Ook Flevolandse politici ondersteunen het statement, onder wie PvdA-Statenlid Abassin Nessar.

"We zien uit onderzoeken dat de biodiversiteit in de landbouw afneemt, en dat gaat ten koste van de vergroening van de landbouw en de gezondheid", aldus Nessar. Volgens hem worden de subsidies momenteel niet voldoende besteed aan biologische landbouw of bijvoorbeeld het verminderen van de stikstofuitstoot.

Meer 'groenere' boeren
Binnen Flevoland ziet Nessar dat agrariërs al wel bezig zijn over te gaan op groene landbouw. "Ook in Nederland zien we een hoop groene landbouwbedrijven, maar dat aantal willen we verhogen." Concreet betekent het dat 30 procent van de landbouwsubsidies naar groenere landbouw moet gaan, vindt Nessar. "Zo kunnen we bijvoorbeeld geld uitgeven voor het beschermen van Natura 2000-gebieden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel