GGD opent twee nieuwe testlocaties

FLEVOLAND • Vr 10 december 2021 | 10:27 • Vrijdag 10 december 2021 | 10:27

De GGD gaat vanaf dinsdag weer coronatesten afnemen op Urk. De testlocatie wordt opgebouwd in het pand van de voormalige Rabobank aan de Klifweg. Op 17 december opent er ook een nieuwe locatie in Zeewolde, in winkelcentrum Ravelijn.

In het pand op Urk worden nu al testen afgenomen in het kader van Testen voor Toegang (TvT). De GGD benadrukt dat de twee bezoekersstromen goed uit elkaar worden gehouden. Daardoor zouden bezoekers mét coronaklachten niet in aanraking moeten komen met mensen zonder klachten die komen voor een toegangstest.

GGD Flevoland had tussen maart en september van dit jaar een testlocatie op Urk in sporthal de Vlechttuinen. Die ging dicht omdat de sporthal voor gym- en sportactiviteiten gebruikt moest worden. Maar ook omdat de testbehoefte op Urk tijdens de zomermaanden drastisch terugliep. Daardoor werden wekelijks nog maar enkele tientallen GGD-testen onder Urkers afgenomen. Urkers werden daarna doorverwezen naar Emmeloord en Lelystad.

Hoogste besmettingsgraad
De oplopende aantallen coronabesmettingen in oktober en november zorgden ervoor dat de roep om een testlocatie in het eigen dorp weer klonk in de politiek. Sinds twee weken daalt het aantal nieuwe geconstateerde coronabesmettingen weer. Maar Urk had in november zo'n drie weken lang de allerhoogste besmettingsgraad van Nederland.

Freek Brouwer, wethouder Gezondheidszorg: "We vinden het belangrijk dat inwoners op Urk zich dicht bij huis kunnen laten testen. We roepen hen dan ook op om dat bij klachten te laten doen. Op die manier kunnen we het aantal besmettingen onder controle houden."

De testlocatie in het pand van de oude Rabobank op Urk is op dinsdag, donderdag en zaterdag geopend van 9.00 tot 12.15 en van 13.00 tot 16.00 uur.

Testlocatie Zeewolde
Wethouder Steven Scheffer is blij dat de inwoners van Zeewolde binnenkort ook weer dicht bij huis getest kunnen worden. "Het is mooi dat onze inwoners in het centrum van ons dorp terecht kunnen. Mede namens de huisartsen roep ik de Zeewoldenaren op om zich te laten testen bij klachten."

De testlocatie zit op de begane grond van het winkelcentrum Ravelijn. Het Energieloket is verhuisd naar de eerste etage. De nieuwe testlocatie in Zeewolde is vanaf 17 december open op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.15 en van 13.00 tot 16.00 uur.

Een afspraak maken voor een coronatest kan online of telefonisch via 0800-1202.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel