Bomen langs Westerdreef gaan om

ALMERE • Vr 10 december 2021 | 13:50 • Vrijdag 10 december 2021 | 13:50

De ruim 130 bomen langs de Westerdreef in Almere Haven worden de komende zes maanden gekapt en vervangen door iepen. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad stemde donderdagavond voor het voorstel om de bomen weg te halen. De bomen zijn volgens onderzoek onveilig bij harde wind en windstoten.

Dat de kap doorgaat, zorgt voor grote teleurstelling bij de Partij voor de Dieren. De politieke partij verzette zich afgelopen maanden hevig tegen het voornemen om de bomen om te zagen. "Verbluffend genoeg ziet een meerderheid van #raad036 niet de waarde in van deze iconische bomen die Almere Haven rijk is", schrijft de partij op Twitter.

Twee weken geleden stemde de gemeenteraad voor het eerst over het al dan niet kappen van de bomen. Toen staakten de stemmen; dat betekent dat evenveel gemeenteraadsleden voor het voorstel stemden als tegen. Nu was een grote meerderheid voor het weghalen van de bomen (69 procent). Dat kwam omdat Leefbaar Almere en een groot deel van de PvdA-fractie van gedachten zijn veranderd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel