Lelystad en Zeewolde: geen verbod van zonneparken op landbouwgrond

FLEVOLAND • Ma 20 december 2021 | 6:52 • Maandag 20 december 2021 | 6:52

Het is niet slim van de provincie Flevoland om gemeenten te verbieden zonneparken op landbouwgrond aan te leggen. Dat zegt wethouder Jack Schoone van Lelystad. Meerdere fracties in Provinciale Staten willen het voor gemeenten onmogelijk maken om zonnepanelen op akkers te plaatsen. Woensdag wordt hierover in het provinciehuis gesproken. En het lijkt erop dat een meerderheid zich achter dit plan zal scharen.

Het gebruiken van landbouwgebied voor zonneparken ligt al jarenlang gevoelig. Veel Statenleden vinden het zonde om de vruchtbare Flevolandse grond vol te leggen met panelen. Wethouder Jack Schoone begrijpt dat, maar volgens hem gaat het maar om een klein deel van de akkers. Bovendien zou Lelystad de ruimte nodig hebben om voldoende zonne-energie op te wekken.

De gemeente Zeewolde sluit zich daarbij aan. Het gebruik van landbouwgrond voor zonneparken is volgens deze gemeente belangrijk, omdat het realiseren van parken op andere plekken moeilijk is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel