Nog drie mogelijke locaties voor buitenzwembad in beeld

ALMERE • Do 23 december 2021 | 16:54 • Donderdag 23 december 2021 | 16:54

Er zijn nog drie locaties in de race voor het geplande buitenzwembad in Almere. Dat schrijft het college in een brief naar de raad. Het gaat om Zwembad Stad, het Schakelgebied bij busstation 't Oor en een plek bij het Kasteel.

In eerste instantie had de gemeente zes mogelijke locaties op het oog. Daar werden drie locaties bij het Kasteel in Almere Stad aan toegevoegd. Na een voorlopige verkenning bleken twee locaties bij het Kasteel en vier andere locaties niet geschikt, omdat er bijvoorbeeld te weinig ruimte zou zijn of omdat de locatie te slecht bereikbaar zou zijn met het openbaar vervoer.

De gemeente wil nu verder onderzoek doen naar de drie overgebleven plekken. Zwembad Stad is de meest centrale locatie. Daar is al een binnenbad, wat gezien wordt als een financieel voordeel. Daarentegen is het een locatie waar geen doorgroei mogelijk is.

Het Schakelgebied langs de A6 bij Almere Stedenwijk heeft juist wel ruimte door doorgroei. Daarnaast kan een buitenzwembad op die plek bijdragen aan de aantrekkingskracht van Almere in de regio, denkt de gemeente. De overgebleven locatie bij het Kasteel is waar vroeger het Eden-project gepland was. Het is een groene locatie met genoeg ruimte voor groei en ook die plek zou bijdragen aan de regionale aantrekkingskracht, aldus het college. Als het buitenbad daar komt, zou het een verlengde worden van het rondje Weerwater en het Almeerderhout.

De volgende stap van de gemeente is om een vervolgonderzoek te doen. Per locatie moet bekeken worden wat het zou kosten om daar een zwembad te bouwen en te beheren. In het kader daarvan zullen omwonenden van de drie locaties door de gemeente benaderd worden, om zo te kunnen verkennen welke voors en tegens er zijn bij de verschillende locaties. Het verdiepende onderzoek zou in het tweede kwartaal van 2022 klaar moeten zijn. Daarna kan de gemeenteraad laten weten wat de gewenste locatie voor het buitenzwembad moet worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel