Veel dodelijke ongevallen in 2021

FLEVOLAND • Za 1 januari 2022 | 10:34 • Zaterdag 1 januari 2022 | 10:34

Het aantal verkeersdoden in Flevoland is in 2021 ten opzichte van het jaar ervoor bijna verdubbeld. Er waren vorig jaar elf ongevallen waarbij dertien mensen om het leven zijn omgekomen. De meest zwarte dag was 2 november; toen waren er twee dodelijke ongevallen waarbij vier mensen om het leven kwamen.

Wat opvalt aan de cijfers is dat er relatief veel eenzijdige ongevallen waren; vijf. Dat kwam bijvoorbeeld doordat bestuurders onwel werden of door onbekende oorzaak van de weg raakten.

Een overzicht van de ongevallen met dodelijke afloop in 2021:

Zaterdag 16 januari:
Op de avond waarop de eerste sneeuw van 2021 viel, gebeurde er een zwaar ongeval op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen (N307). Twee auto's raakten met elkaar in botsing en daarbij kwam een vrouw uit Lelystad om het leven. Bij het ongeval raakten ook twee bestuurders gewond.

Een meisje van 17 reed rond het middaguur op haar fiets door Dronten toen ze in botsing kwam met een vuilniswagen. Zij overleed die avond aan haar verwondingen. Het ging om een noodlottig ongeval; de bestuurder van de vrachtwagen werd niet gezien als verdachte.

Maandag 1 maart:
Bij een ongeval op de A6 botsten meerdere auto's op elkaar ter hoogte van het viaduct van de afrit Oostvaarders. Daarbij kwam één persoon om het leven. Een dag later werd duidelijk dat het om een 44-jarige man uit Lelystad ging. Er is nooit duidelijk geworden waardoor het ongeluk is gebeurd.

Vrijdag 12 maart:
Ruim een week later gebeurde er honderden meters verderop weer een dodelijk ongeval op de A6. Een auto raakte van de weg en de bestuurder werd uit de auto geslingerd. Het ging om een 26-jarige man uit Utrecht. Later werd bekend dat hij onder invloed van drugs in de auto reed, terwijl hij geen rijbewijs had. Vlak voor hij de macht over het stuur verloor, reed hij met hoge snelheid over de A27 en haalde daar andere auto's in via de vluchtstrook.

Maandag 29 maart:
Een 74-jarige man uit Swifterbant kwam in de namiddag om het leven bij een botsing op de kruising van de Elandweg met de Biddingweg. Een traumateam landde met een helikopter op de plek van het ongeluk, maar kon de bestuurder niet meer helpen.

Dinsdag 6 juli:
Een vrouw reed in de nacht van maandag 5 juli op dinsdag 6 juli op de Hogering in Almere en raakte van de weg. De auto kwam in het water terecht en de bestuurster overleed. De politie heeft onderzoek gedaan, maar er is niet bekendgemaakt hoe het ongeluk kon gebeuren.

Donderdag 22 juli:
Een paar weken later gebeurde op de Zuigerplasdreef in Lelystad ook een eenzijdig ongeval. Een motorrijder van 30 jaar reed in de vroege ochtend over de Zuigerplasdreef en overleed bij een eenzijdig ongeval in de buurt van de kruising met de Gordiaandreef. Op de kruising ligt nu een klein bermmonument.

Maandag 23 augustus:
Een maand later was er opnieuw een eenzijdig ongeval. Dit keer op de Landdrostdreef in het centrum van Almere Stad. Het slachtoffer was een 83-jarige man uit Almere die onwel raakte tijdens het rijden. Hij was met zijn auto tegen een wegafzetting gereden en op de kop beland.

Dinsdag 2 november:
Drie inwoners uit Noordoostpolder kwamen om het leven bij een ongeval op de Marknesserweg tussen Emmeloord en Marknesse. Een auto botste daar frontaal op een bestelbus. De slachtoffers waren twee vrouwen van 79 en 53 jaar oud en een man van 84.

Een paar uur later overleed bij Almere een 77-jarige vrouw uit Weesp bij een eenzijdig ongeval op de A6. Zij reed door onbekende oorzaak tegen een slagboom van de wisselstrook. Het slachtoffer zat alleen in de auto.

Maandag 8 november
Een 22-jarige man uit Espel overleed nadat hij was aangereden door een auto op de Noordermiddenweg tussen Creil en Espel. Hij werd na het ongeval nog in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis, maar zijn verwondingen bleken te zwaar te zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel