Wallaby Hop nog niet terug in zijn verblijf

NOORDOOSTPOLDER • Wo 5 januari 2022 | 15:37 • Woensdag 5 januari 2022 | 15:37

Wallaby Hop is nog steeds niet teruggevonden. Dat zegt de eigenaar. Het dier ontsnapte maandag 27 december uit zijn verblijf aan het Urkerdwarspad bij Urk. Een week na de laatste zoekactie door de politie zijn er nog geen nieuwe meldingen gekomen. Het dier is inmiddels al negen dagen vermist.

De politie zocht de woensdag na de ontsnapping naar de wallaby, maar Hop raakte op een bepaald moment uit het zicht. De zoekactie werd toen gestaakt. De eigenaar van de kangoeroe zocht afgelopen weekend naar het Australische buideldier, maar heeft het dier nog niet gevonden. "Ik vind dat heel jammer. Ik wil hem graag terug." Hij hoopt dat er nog meldingen binnenkomen. "Het is geen alledaagse haas, dus ik hoop dat we nog een signalement krijgen zodat we kunnen kijken en hem hopelijk vinden."

De wallaby werd vorige week woensdag voor het laatst gezien in Tollebeek bij de Urkerweg. Automobilisten zagen het beestje in de berm van de weg en waarschuwden de politie. Volgens de eigenaar is Hop redelijk tam, toch wordt geadviseerd om het dier niet zelf te benaderen maar de politie te bellen. Pas wanneer er nieuwe meldingen binnenkomen, zal de politie de zoektocht voortzetten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel