Oud postkantoor weer in beeld als locatie voor poppodium Corneel

LELYSTAD • Vr 7 januari 2022 | 16:26 • Vrijdag 7 januari 2022 | 16:26

Het oude postkantoor aan het Stadhuisplein in Lelystad komt mogelijk weer in beeld als nieuwe locatie voor poppodium Corneel. Het plan om hier appartementen te bouwen, is van de baan. De projectontwikkelaar en PostNL kwamen er op financieel gebied niet uit.

Het postkantoor werd eerder genoemd als nieuwe locatie voor het poppodium, maar nadat dit pand verkocht leek te zijn, kwamen er uit onderzoek van de gemeente andere kansrijke locaties naar voren: de oude discotheek Mystic en het huidige parkeerterrein tussen parkeergarage Agoradek en het ROC.

'Nieuwe locatie moet in centrumgebied komen'
Nu de verkoop van het oude postkantoor niet doorgaat, komt deze locatie dus mogelijk weer in beeld. Verschillende politieke partijen vinden het belangrijk dat poppodium Corneel een nieuwe locatie krijgt toegewezen in het centrumgebied. De VVD, SP, Gemeentebelangen en GroenLinks stellen dat er op die manier een trekpleister van formaat ontstaat voor jong en oud.

In het huidige Corneel zijn de mogelijkheden beperkt. De zaalcapaciteit kan daar nauwelijks worden uitgebreid. En bij uitverkochte concerten nu is de klimaatbeheersing een probleem.

Of het postkantoor weer tot de opties behoort, moet nog blijken. Binnenkort wordt er in de gemeenteraad van Lelystad over gesproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel