'Winkels op Urk op relatief grote schaal geopend'

URK • Vr 7 januari 2022 | 16:32 • Vrijdag 7 januari 2022 | 16:32

Ondanks de lockdown zijn winkels op Urk op relatief grote schaal geopend geweest. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Urk in een brief aan de winkeliers. Daarin staat dat het zogeheten click & collect-systeem (te) beperkt wordt toegepast. Bij zo'n systeem is het alleen toegestaan om producten af te halen, en mag er niet fysiek worden gewinkeld.

Volgens de gemeente stelt het beeld dat zij sinds het ingaan van de lockdown kregen, niet gerust. Onder meer burgemeester Cees van den Bos en wethouder Nathanaël Middelkoop keken persoonlijk of winkels zich aan de regels houden.

In de eerste dagen na het ingaan van de nieuwe maatregelen is de situatie rustig bekeken en zijn verbeteringen afgewacht. Ook is gehandhaafd, stelt de gemeente. Maar de komende week gebeurt dat strenger.

Dwangsom
"U zult dus boa's in uniform langs zien komen. Wie de regels overtreedt, krijgt een last onder dwangsom aangeboden. Bij een volgende overtreding zal deze daadwerkelijk geïnd worden. We hopen en gaan ervan uit dat het niet zo ver hoeft te komen", staat in de brief aan de winkeliers.

De gemeente weet dat het bericht niet op sympathie hoeft te rekenen, maar hoopt desondanks dat winkeliers hun verantwoordelijkheid nemen. "Alleen samen kunnen we het redden, zolang we samen blijven zoeken naar mogelijkheden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel