Ank Bijleveld waarnemend burgemeester in Almere

ALMERE • Vr 14 januari 2022 | 11:05 • Vrijdag 14 januari 2022 | 11:05

Ank Bijleveld wordt de waarnemend burgemeester van Almere. Dat maakt de commissaris van de Koning, Leen Verbeek, vrijdag bekend.

De oud-minister van Defensie wordt maandag geïnstalleerd als waarnemend burgemeester. Zij zal aanblijven totdat er een nieuwe burgemeester is gevonden. Bijleveld volgt Franc Weerwind op, die sinds deze week minister voor Rechtsbescherming is.

Van oktober 2017 tot september 2021 was Bijleveld minister van Defensie in het kabinet Rutte III. Ze stapte vorig jaar op als minister, nadat de Nederlandse evacuatieoperatie in Afghanistan moeizaam verliep. Bijleveld werd middelpunt van de discussie die daarop volgde. Van 2011 tot 2017 was zij commissaris van de Koning in de provincie Overijssel. Daarvoor staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, burgemeester van Hof van Twente, voorzitter van de Veiligheidsregio Twente en lid van de Tweede Kamer namens het CDA.

De waarnemend burgemeester zal zich onder meer focussen op de Floriade en de gemeenteraadsverkiezingen, meldt de provincie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel