Provincie twijfelt niet aan Natuurmonumenten in kwestie slib Marker Wadden

FLEVOLAND • Zo 16 januari 2022 | 6:00 • Zondag 16 januari 2022 | 6:00

De provincie vindt de informatie van Natuurmonumenten over de herkomst van slib voor de Marker Wadden betrouwbaar 'omdat er geen reden is om aan te nemen dat er sprake is van bewust onjuiste of onvolledige informatieverstrekking'. Dat blijkt uit antwoorden van Gedeputeerde Staten op vragen van JA21. Die partij wilde weten of de provincie ook weet of er ook na 2017 vervuild slib is gestort bij de Marker Wadden.

In 2020 antwoordde de provincie op vragen van JA21 dat er geen sprake was van het storten van vervuilde bagger. Maar dankzij een Wob-verzoek werd bekend dat er niet alleen specie uit het Markermeer is gebruikt, maar ook vervuild slib uit de zeesluis van IJmuiden. Natuurmonumenten bood daarop snel excuses aan.

Nu doet de provincie geen uitspraak meer of er na 2017 nog vervuild slib is gestort. Ze schrijft: "De aanleg van de Marker Wadden vindt plaats door Boskalis, in opdracht van Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat. Het is aan die organisaties om afspraken te maken over de aanleg. De Inspectie voor Leefomgeving en Transport is bevoegd gezag. Om die reden beschikt de provincie niet over de informatie om bevestigend of ontkennend te kunnen antwoorden. Er zijn ons via de toezichthoudende instantie geen onvolkomenheden ter ore gekomen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel