Kapsalon-actie 't Voorhuys op losse schroeven

EMMELOORD • Ma 17 januari 2022 | 12:08 • Maandag 17 januari 2022 | 12:08

De deelname van theater 't Voorhuys in Emmeloord aan de landelijke protestactie Kapsalon Theater staat op losse schroeven. Het theater wilde woensdag, net als tientallen andere theaters, de deuren openen voor 50 mensen die zich wilden laten knippen. De verwachte goedkeuring door de gemeente Noordoostpolder blijft alleen uit.

De landelijke actie is bedacht door acteurs Diederik Ebbinge en Sanne Wallis de Vries. Die vinden het oneerlijk dat de winkels en sportscholen sinds zaterdag weer open mogen zijn, maar dat theaters en andere culturele instellingen dicht moeten blijven. Tientallen theaters hebben al laten weten dat ze woensdag meedoen aan de actie.

Volgens een woordvoerder van 't Voorhuys ligt het probleem bij het tijdstip waarop het theater wil actievoeren. Dat is woensdagavond, terwijl de landelijke actie officieel in de middag is gepland. Het is nog onduidelijk wanneer de gemeente Noordoostpolder een besluit neemt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel