Vaccinatie kinderen gestart

FLEVOLAND • Di 18 januari 2022 | 18:13 • Dinsdag 18 januari 2022 | 18:13

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar krijgen vanaf dinsdag een uitnodiging voor een coronaprik. Ouders dienen eerst telefonisch een afspraak te maken via de GGD. Er is geen vrije inloop zoals het geval bij volwassenen.

In Almere is er in het Flevoziekenhuis een speciale vaccinatielocatie ingericht voor kinderen. In Emmeloord, Lelystad en Zeewolde kunnen kinderen ook gevaccineerd worden, dat gebeurt in de bestaande vaccinatiestraten van de GGD. Dat gebeurt op tijden dat de vaccinatiestraat niet open is voor volwassenen. Kinderen krijgen het Pfizer-vaccin.

Uit een landelijk onderzoek blijkt dat de meeste ouders niet van plan zijn hun kinderen te vaccineren. Marjon Antoons van GGD Flevoland kan niet met zekerheid zeggen hoe groot de belangstelling is onder de Flevolandse ouders. Wel zijn er volgens haar al redelijk wat afspraken gemaakt door ouders die hun kinderen willen laten vaccineren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel