Verdachte van zware mishandeling sloeg met hamer in op weerloze vrouw

ALMERE • Di 18 januari 2022 | 21:47 • Dinsdag 18 januari 2022 | 21:47

De politie is nog altijd dringend op zoek naar de dader van een zware mishandeling op zaterdag 18 december in Almere Stad. In Opsporing Verzocht werd dinsdagavond daarom meer duidelijk gemaakt over wat er zich die ochtend afspeelde in de lift van een appartementencomplex aan de Bankiersbaan.

Een 50-jarige vrouw stapte rond acht uur 's ochtends de lift in om haar hond uit te laten. De dader stapte op dat moment uit de lift, maar stapte vervolgens weer bij de vrouw in de liftcabine.

In de tv-uitzending dinsdag werd voor het eerst uit de doeken gedaan dat de nog altijd voortvluchtige dader vervolgens uit het niets met een hamer op de Almeerse vrouw begon in te slaan. Hij probeerde haar op volle kracht op meerdere plekken te raken. Daarbij sloeg hij met de hamer ook in op haar hoofd. De vrouw brak bij de aanval onder meer een nekwervel.

Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht werd een verklaring van de vrouw voorgelezen: "Ik weet niet meer hoe vaak de man mij sloeg. Ik voelde bij iedere klap pijn op de plek waar de man mij raakte met zijn hamer."

De vrouw begon hard te gillen en te roepen, maar de man ging gewoon door met slaan. Ze moest haar hond door de aanval loslaten en pas toen ging de man ervandoor. De zwaargewonde vrouw sloeg zelf alarm, waarna de politie snel aanwezig was.

Poging tot moord/doodslag
De politie beschouwt de aanval als een poging tot moord/doodslag: "Naast die gebroken nekwervel had ze over haar hele lichaam wonden van de klappen met de hamer, ze had net zo goed daar de dood kunnen vinden."

Dader vluchtte via Kassierstraat en Ter Apelpad
De dader vluchtte na de aanval via de Kassierstraat en het Ter Apelpad. Op beelden is te zien dat hij meerdere mensen voorbij rent. De politie is op zoek naar die getuigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel