Schoonmaakmiddelenbedrijf HG heeft veiligheid weer op orde

ALMERE • Do 20 januari 2022 | 20:10 • Donderdag 20 januari 2022 | 20:10

Het Almeerse schoonmaakmiddelenbedrijf HG International heeft de onveilige situaties in de fabriek opgelost. Dat blijkt uit controles van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. De toezichthouder bezocht het pand aan de Damsluisweg de afgelopen maanden meerdere keren, nadat vorig jaar gebleken was dat het bedrijf de veiligheid niet op orde had.

Het probleem zat vooral in de opslag van gevaarlijke stoffen die bij de productie van de schoonmaakmiddelen gebruikt worden. Bijvoorbeeld de brandwerendheid van de loodsen en de blusvoorzieningen voldeden niet aan de eisen. Verder werden incidenten op de bedrijfsvloer onvoldoende onderzocht en werden er te weinig maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen.

HG International kreeg daarom in juli vorig jaar twee dwangsommen van in totaal drie miljoen euro opgelegd, om het bedrijf zo te dwingen de tekortkomingen snel aan te pakken. De meest gevaarlijke stoffen werden toen direct overgebracht naar een andere opslag in België. In de maanden daarna werden ook de andere veiligheidsproblemen aangepakt.

Volgens de inspecteurs van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied voldoet het bedrijf nu aan de eisen die vorig jaar gesteld zijn. De komende maanden blijft de toezichthouder nog wel controles uitvoeren, om te kijken of het bij HG International goed blijft gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel