Verdachte van steekpartij in Zeewolde blijft vastzitten

ZEEWOLDE • Vr 4 februari 2022 | 17:13 • Vrijdag 4 februari 2022 | 17:13

De 23-jarige man uit Zeewolde die in september iemand zou hebben neergestoken in het dorp, mag zijn rechtszaak niet in vrijheid afwachten. Dat heeft de rechtbank in Lelystad vrijdag bepaald. De man zegt uit noodweer te hebben gehandeld, toen het slachtoffer hem aanviel.

Ondertussen zit de Zeewoldenaar alweer enige tijd vast en dat heeft volgens zijn advocaat lang genoeg geduurd. Zij gaat er namelijk vanuit dat haar cliënt zichzelf moest verdedigen tegen het slachtoffer en daarom stak. "Hij werd aangevallen", aldus de advocaat. "Het slachtoffer had een boksbeugel en weigerde weg te gaan na een paar waarschuwingen. Deze man is iemand waar men in het dorp bang voor is, dus mijn cliënt raakte in paniek."

Noodweer
Ook is de kans op herhaling volgens de advocaat klein, omdat de verdachte een onderkomen en werk heeft. Maar de officier van justitie zag dat toch anders. Het moet volgens haar nog maar blijken of het echt noodweer was.

Ook de Reclassering staat niet positief tegenover vrijlating ,omdat het gaat om een heftige zaak waarbij iemand in zijn hart is geraakt. Ook denken ze dat de verdachte een behandeling nodig heeft, omdat hij soms heel agressief uit de hoek kan komen. De rechtbank was het daarmee eens. "Dit is gebeurd in een woonwijk, veel mensen hebben het zien gebeuren. Nu vrijlaten, dat zou de maatschappij niet begrijpen."

Omdat er nog een paar getuigen moeten worden gehoord, werd de rechtszaak vrijdag niet inhoudelijk behandeld. Dat zal pas in mei plaatsvinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel