Plannen voor kindcentrum basisschool De Regenboog en De Wingerd

LELYSTAD • Wo 9 februari 2022 | 17:13 • Woensdag 9 februari 2022 | 17:13

Basisscholen De Regenboog en De Wingerd willen samen met GO! Kinderopvang een Kindcentrum realiseren in Atolwijk-Oost in Lelystad. Beide scholen staan op de lijst voor nieuwbouw, maar willen het ambitieuzer aanpakken. Dat blijkt uit de raadsvergadering dinsdagavond.

Het idee is dat er, naast het reguliere onderwijs, plek zal zijn voor een Hoogbegaafden-aanbod, cultuuratelier, klusklas en Science Lab. Ook zou de huidige gymzaal van de school vervangen moeten worden. Op dit moment is er op De Regenboog al een aanbod voor hoogbegaafde kinderen maar het plan is om dat verder uit te bereiden. Zorgorganisatie Kentalis wil daarbij ook kinderen met een taalontwikkelingsstoornis helpen. Het Kindcentrum moet Voorhof gaan heten.

De plannen zijn dinsdagavond besproken tijdens de raadsvergadering en werden met enthousiasme ontvangen. Het is de wettelijke taak van de gemeente om te zorgen voor voldoende en goede huisvesting voor het onderwijs in de stad. Binnenkort moet er tijdens de raadsvergadering een besluit worden genomen over de voorgestelde budgetten. Eerder liep de geplande nieuwbouw voor de basisscholen De Tjalk en De Schakel vertraging op door verschillende oorzaken.

Verouderd
Veel schoolgebouwen in de stad zijn verouderd en passen niet meer bij deze tijd als het gaat om duurzaamheid en eisen voor modern onderwijs. Daarom is er door de gemeente en schoolbesturen de afgelopen jaren een plan gemaakt om negen scholen in acht jaar tijd te vervangen. Over acht jaar start een nieuwe fase en zijn andere scholen aan de beurt.

Pannen op de grond
De directrice van De Regenboog gaf door middel van een ingezonden brief aan de gemeenteraad aan dat het echt tijd wordt om de gebouwen te vervangen. 'Naarmate de tijd vordert staan er na vakanties steeds meer pannen op de grond onder de dakkoepels, geeft de cv-ketel nu echt de geest, kunnen we raamlatjes bijna als antiek verkopen op Marktplaats.' Ook zou de indeling van de hallen, de lokalen en wc-blokken niet meer van deze tijd zijn.

Licht en groen
De scholen hebben in de plannen wel een aantal wensen aangegeven voor het gebouw. 'Een licht, groen en duurzaam gebouw, liefst laagbouw, passend binnen de omgeving van De Voorhof.' Ook zou er een eigen entree per school moeten zijn. In totaal zou het Kindcentrum ruimte moeten bieden aan maximaal 450 leerlingen.

Beide besturen van de bassischolen wilden nog niet reageren omdat ze het besluit van de raad afwachten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel