Eerste bewoners verhuisd naar Floriade-terrein

ALMERE • Ma 14 februari 2022 | 22:40 • Maandag 14 februari 2022 | 22:40

De eerste bewoners van de toekomstige woonwijk Hortus in Almere Stad zijn maandag verhuisd. Het gaat om drie ouderen die hun intrek hebben genomen in appartementen in het nieuwe woonzorgcentrum Flora op het Floriade-terrein.

Een van de bewoners is de 67-jarige Brigitta Kieft uit Waddinxveen. Ze vindt het erg spannend om naar Almere te verhuizen. "Het voelt apart aan. Ik voel me nog niet helemaal op mijn gemak, maar het voelt ook niet vervelend aan." Vanuit haar appartement op de derde verdieping is zij wel tevreden met het uitzicht op het Floriade-terrein.

In totaal telt Flora 130 appartementen. 120 daarvan zijn gereserveerd voor dementerende ouderen en de resterende tien woningen zijn voor mensen die om medische redenen niet thuis kunnen wonen. De woningen in Flora worden niet tegelijk gevuld. Dat komt ook omdat er niet genoeg personeel is om alle bewoners te verzorgen. Volgens Frédérique Mensink van Zorggroep Almere wordt eerst de derde verdieping gevuld. Wanneer de Floriade over twee maanden voor het publiek open gaat, zijn er in ieder geval zo'n twintig mensen al verhuisd naar hun nieuwe woning.

Omdat de inrichting van het Floriade-terrein nog niet af is, liggen er nog overal hekken in de buurt van het woonzorgcentrum. Daardoor is het pand moeilijk te bereiken. Mensink: "De aanrijroute is soms wel wat lastig, want soms kwamen er ineens hekken op een plek waar je ze niet verwacht of is er een slagboom naar beneden. Dus ja, we moeten er een beetje flexibel mee omgaan, maar het contact met de gemeente en de omgeving, dat gaat allemaal prima."

Eigenaar Zorggroep Almere heeft acht woonzorgcentra in verschillende wijken en buurten in Almere. Op het Floriade-terrein wordt na de wereldtuinbouwtentoonstelling een hele nieuwe woonwijk gebouwd, die Hortus gaat heten. Zorggroep Almere heeft daar nu dus al een woonzorgcentrum.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel