College geeft medewerking aan aangepast plan woontoren

ZEEWOLDE • Do 17 februari 2022 | 17:13 • Donderdag 17 februari 2022 | 17:13

Ondanks grote zorgen en kritiek van omwonenden geeft het college van burgemeester en wethouders van Zeewolde medewerking aan een aangepast plan voor een woontoren aan de Strandweg. Het plan komt zes weken ter inzage te liggen.

Er is veel kritiek op de plannen omdat het gebouw hoger wordt dan volgens het bestemmingsplan is toegestaan.

Omwonenden willen een lager gebouw. De ontwikkelaar deed daarop aan hen een voorstel met diverse aanpassingen, waaronder het laten vervallen van een penthouse op de vijfde verdieping. Maar daar gingen de omwonenden niet mee akkoord.

Aanpassing niet aantrekkelijk
In het bestemmingsplan staat dat maximaal drie lagen zijn toegestaan. Toch is dat volgens het gemeentebestuur niet ideaal. Als de toren lager wordt, komen er bijvoorbeeld meer appartementen in en dus ook meer balkons. Dat zou weer ten koste van de privacy van omwonenden gaan. Ook moeten bewoners van de toren dan in de buurt parkeren in plaats van ondergronds.

Overigens zijn niet alle wethouders het eens met de aangepaste plannen. Wethouder Scheffer stemt er niet mee in omdat er naar zijn mening onvoldoende draagvlak voor de plannen is ontstaan.

Proces kan nog lang duren
Hoewel het college gezamenlijk wel zegt medewerking te geven aan de plannen, kan het nog lang duren voordat er een toren komt.

Het duurt volgens de gemeente nog zo'n vier tot zes weken voordat de plannen ter inzage liggen. Dan kunnen zes weken lang nog zienswijzen worden ingediend. Als de omgevingsvergunning eenmaal verleend is kunnen belanghebbenden ook nog in beroep bij de rechtbank en eventueel in hoger beroep bij de Raad van State.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel