Voorloper kunstmuseum Almere krijgt naam M.

ALMERE • Do 24 februari 2022 | 15:18 • Donderdag 24 februari 2022 | 15:18

M. Dat is de naam van het kunstpaviljoen in het Almeerse Weerwater. Het gebouw is de voorloper van een uiteindelijk kunstmuseum in de stad. "We zijn een museum in ontwikkeling en daarom wordt onze naam M, met een punt erachter. We vonden dat we de eerste letter zeker kunnen claimen want we zijn een museum in ontwikkeling, maar we zijn er nog niet helemaal", aldus kwartiermaker Denise de Boer.

Afgelopen maandag werd het kunstpaviljoen op het Floriadeterrein opgeleverd. Als de tuinbouwtentoonstelling in april van start gaat, kunnen bezoekers ook het museum bezoeken. Met bezoekers en andere inwoners van Flevoland wil De Boer het museum verder ontwikkelen. Niet alleen de naam, maar ook het logo; "straks kan iedereen op onze website jijbentm.art een M maken met een punt en de mooiste M'en komen terug op onze posters en merchandise."

De toekomst van de natuur; robotbijtjes
In museum M. zijn twee zalen. Daar worden tijdens de Floriade vijf werken tentoongesteld die te maken hebben met het thema van de tuinbouwtentoonstelling: 'Growing Green Cities'.

De bezoeker moet via deze werken volgens De Boer gaan beleven wat de toekomst van de natuur kan zijn. "Denk aan robotbijtjes, denk aan bomen die half versmolten zijn met mensen en als je die dan aanraakt als bezoekers, dat die dan reageren." Heel spectaculair en bijzonder volgens De Boer, maar wel met een serieuze boodschap. "Wat vind je daar dan van als dit de toekomst van de natuur wordt. Ben je daar bij mee, vind je dat oké? Of vind je dat verschrikkelijk?"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel