Oekraïense Almeerse: "Sliep vannacht alleen dankzij slaappillen"

ALMERE • Za 26 februari 2022 | 16:27 • Zaterdag 26 februari 2022 | 16:27

Maria Abramkina komt uit Oekraïne en woont sinds drie jaar in de Filmwijk in Almere Stad met haar gezin. Haar moeder woont nog in Oekraïne. "Ik heb de vorige nacht niet geslapen en dat lukte deze nacht alleen dankzij slaappillen die ik van de dokter kreeg.", vertelt zij in het Weekendcafé van Omroep Flevoland.

Ze kon de slaap maar niet vatten omdat ze haar ogen niet van het nieuws af kon houden. "Mijn moeder zou gisteren vliegen, ze had al een ticket", vertelt ze. "Maar alle vluchten gaan niet meer. Ze woont 1000 kilometer van de grens af. Het enige wat ze kan doen is wachten."

Ondanks het aanhoudende nieuws over de invasie in de afgelopen weken zijn de Oekraïners erg overvallen door de invasie, vertelt Abramkina. "Het is al acht jaar oorlog in het oosten van Oekraïne", zegt ze. "Maar dat is een ander soort oorlog. Mensen hadden niet verwacht dat er zo'n grote oorlog zou uitbreken. Daarom hebben ze het land niet verlaten."

Abramkina roept mensen op morgen te demonstreren op de Dam in Amsterdam om zo steun te betuigen aan de Oekraïners. "Ik ben trots op het Oekraïense leger. Ze doen hun best. Mijn hart is bij hen."

"Ik hoop dat de oorlog snel voorbij is", zegt de Oekraïense Almeerse. "Ik hoop dat de Russische en de Oekraïense president eruit gaan komen. Maar ik vind het heel eng om aan de toekomst te denken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel