Stichting Ongeland beschuldigt NOP van onbehoorlijk bestuur

NOORDOOSTPOLDER • Ma 7 maart 2022 | 11:30 • Maandag 7 maart 2022 | 11:30

De Stichting Ongeland, de initiatiefnemer van de markeringspalen voor neergestorte militaire toestellen uit de Tweede Wereldoorlog, beschuldigt de gemeente Noordoostpolder van onbehoorlijk bestuur. Die verbrak de samenwerking met Ongeland en droeg het beheer van de palen over aan stichting Canon de Noordoostpolder.

Aanleiding voor het besluit van de gemeente was onenigheid over een informatiebord bij de crashpaal voor het Lancaster-vliegtuig JA702. Die paal moest worden verplaatst omdat uit onderzoek van onder meer Canon de Noordoostpolder bleek dat hij op de verkeerde plek stond. Ongeland had hem neergezet op de Oosterringweg bij Marknesse, maar de juiste crashplek was de Zuidermiddenweg bij Tollebeek. Ongeland wilde op de nieuwe tekst bij de paal toch de Oosterringweg blijven noemen. De gemeente wilde dat niet en verbrak de samenwerking.

Ongeland noemt dat besluit nu buitenproportioneel en zegt dat er geen hoor en wederhoor is geweest. Nu het beheer van de palen bij een andere organisatie ligt, ziet het bestuur geen andere mogelijkheid dan de Stichting Ongeland op te heffen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel