Stichting AAP in Polen aangekomen om dieren naar Spanje te brengen

ALMERE • Di 8 maart 2022 | 11:15 • Dinsdag 8 maart 2022 | 11:15

De Almeerse stichting AAP is dinsdagochtend in Poznań in Polen aangekomen. Daar worden vier leeuwen en een Afrikaanse hond opgehaald. De dieren zaten in een opvangcentrum in Oekraïne, in de buurt van Kiev. Ze zijn daar vorige week geëvacueerd.

Peter de Haan van AAP vertelt: "Waar mensen slachtoffer zijn, zijn dieren eigenlijk ook altijd het slachtoffer." Deze dieren zijn volledig afhankelijk van hun verzorgers, legt hij uit. "En als die moeten vluchten, zijn de dieren dus aan hun lot overgelaten. Vandaar deze reddingsactie."

De dieren zullen naar de opvanglocatie van stichting AAP in Spanje gebracht worden. De reis van Oekraïne naar Polen was erg stressvol voor de dieren, vertelt De Haan. "Ze hebben al veel meegemaakt. Ze hebben vier dagen in een koude vrachtwagen gestaan, tijdens mortiervuur, overvliegende raketten, dat is buitengewoon stressvol." Het vervoer naar Spanje duurt lang, maar zal wat comfortabeler worden, aldus De Haan. De dieren krijgen goed eten en drinken tijdens de rit, en de temperatuur van de vrachtwagen wordt ook in de gaten gehouden. "Hopelijk is dat voorlopig het laatste dat ze meemaken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel