Lelystedelingen vast in verband met dodelijke schietpartij Vinkeveen

LELYSTAD • Do 10 maart 2022 | 14:35 • Donderdag 10 maart 2022 | 14:35

Voor de dodelijke schietpartij zondagochtend in Vinkeveen zitten twee Lelystedelingen vast. Dat meldt RTV Utrecht. Het gaat om twee mannen van 21 en 29 jaar oud. Wat hun rol bij het incident was, wordt nog onderzocht.

Een 42-jarige man uit Hoofddorp en een 43-jarige Amsterdammer zijn vrijgelaten, maar blijven voor het Openbaar Ministerie (OM) wel verdachten in de zaak. Eerder deze week werd er al een andere verdachte vrijgelaten.

Bij het schietincident op het parkeerterrein bij het Leonardo Hotel en The Harbour Club in Vinkeveen vielen zondagochtend meerdere gewonden. Een 27-jarige man was er slecht aan toe en overleed een dag later. Hij zat in een auto die na het incident ter hoogte van het Amsterdam UMC, locatie AMC in Amsterdam-Zuidoost aan de kant is gezet. Dat slachtoffer was ook een verdachte. Het schietincident vond plaats vlak na afloop van het feest Avec Toi in het nabijgelegen hotel. Het is niet bekend of er een verband is tussen het feest en de schietpartij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel