Opnieuw zoektocht naar dader zendmastbrand in Opsporing Verzocht

ALMERE • Di 22 maart 2022 | 22:33 • Dinsdag 22 maart 2022 | 22:33

De politie heeft nieuwe informatie naar buiten gebracht over de brandstichting in de zendmast aan de Sluiskade in Almere Haven, op Tweede Paasdag, 13 april 2020. Aanvankelijk dacht de politie dat de vermoedelijke dader in een Ford Fiësta reed, maar het blijkt te gaan om een Hyundai Matrix.

Daardoor is het politieonderzoek naar de brandstichting in de zendmast in een nieuwe fase gekomen, zegt woordvoerder Maren Wonder in Opsporing Verzocht. De politie vermoedt ook dat de dader uit de buurt komt en heeft daarom afgelopen week geflyerd in de omgeving van de Sluiskade in Almere Haven.

Opsporing Verzocht besteedde al eerder aandacht aan de brandstichting, maar ondanks meerdere tips heeft de recherche de dader nooit kunnen aanhouden. Het gaat om een blanke man, vermoedelijk een dertiger, met een kaal hoofd. Hij hing op maandag 13 april enige tijd rond in de buurt van de zendmast. Op de bewakingsbeelden is te zien dat hij viel toen hij over een hek klom.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel