Opsporing Verzocht toont beelden mogelijke brandstichters zendmasten

FLEVOLAND • Di 21 april 2020 | 22:05 • Dinsdag 21 april 2020 | 22:05

Tv-programma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond op NPO1 beelden laten zien van de mogelijke brandstichters van de zendmasten in Dronten en Almere. Sinds begin april hebben tot nu toe 16 telecomzendmasten in Nederland in brand gestaan. De politie heeft het vermoeden dat de meeste van deze branden zijn aangestoken.

In Dronten was op vrijdagnacht 10 april brand in een zendmast aan De Guldendreef. Een half uur daarvoor vulden twee mannen een jerrycan met benzine bij een tankstation aan Het Gein. Zij reden in een grijs-metallic of zilverkleurige Mercedes. Het is niet bekend of zij de daders zijn. De politie wil graag in contact komen met de mannen bij het tankstation.

Een paar dagen later stonden op maandagavond 13 april vlak achter elkaar twee masten in brand bij sportpark De Marken en aan de Sluiskade in Almere Haven. Op de beelden is te zien dat even voor de brand een man over een hek klimt. Zijn auto stond iets verderop geparkeerd. Vermoedelijk gaat het om een Ford Fiësta. De man hing volgens de politie zeker een uur rond bij de zendmast aan de Sluiskade.

Zeer bezorgde politie
De politie is zeer bezorgd over de brandstichtingen omdat het mensen in gevaar brengt. Hulpdiensten zijn door het uitvallen van de zendmasten slecht bereikbaar en de onderlinge communicatie verloopt moeizaam.

De nieuwe zendtechnologie 5G wordt door activisten op internet in verband gebracht met gezondheidsschade. Ook wordt er op sociale media een link gelegd tussen 5G, dat in Nederland nog niet werkt, en de uitbraak van corona. Telecomdeskundigen zeggen dat dit onzinverhalen zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel