LTO Noord naar Raad van State om datacenter

ZEEWOLDE • Wo 23 maart 2022 | 21:47 • Woensdag 23 maart 2022 | 21:47

LTO Noord, afdeling Zuidelijk-Flevoland, gaat het bestemmingsplan voor het datacenter in Zeewolde aanvechten bij de Raad van State. In december vorig jaar werd de wijziging van het bestemmingsplan aangenomen, dat maakte de komst van een datacenter mogelijk. De komende zes weken ligt het besluit ter inzage en kan er bezwaar gemaakt worden.

De waterkwaliteit en -kwantiteit in het gebied zijn de grootste zorgen van de Noordelijke Land- en Tuinbouworganisatie. Ook bij de economische haalbaarheid van het plan zet LTO vraagtekens. Meta heeft ongeveer de helft van de grond in handen, de andere helft is eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf. De gemeente Zeewolde wil dit kopen om dan door te verkopen aan Meta. LTO betwijfelt of dit door het huidige politieke sentiment in Den Haag wel gaat gebeuren.

Jaap Lodders van LTO Noord verwacht goede kans te maken met het bezwaar. "Ik denk dat de Raad van State wel ontvankelijk zal zijn voor onze bezwaren." Daarnaast verwacht Lodders dat meer partijen bezwaar zullen maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel