Tiny house van paprikastengels te zien tijdens Floriade

ALMERE • Ma 28 maart 2022 | 15:16 • Maandag 28 maart 2022 | 15:16

Nog 17 dagen te gaan en dan gaat de Floriade in Almere van start. BB Block is een van de inzendingen die te zien is tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling.

Het project draait om paprikastengels die worden ingezet voor woningisolatie. Er staat al een tiny house op het terrein van de Floriade, geïsoleerd met de stengels van deze groente.

Rob van Hove van BB Block kwam het idee om paprikastengels te gebruiken, omdat deze relatief makkelijk te verwerken zijn. Daarnaast hoeft het minder bewerkt te worden, waardoor de productie goedkoper is dan andere varianten.

Prijsvraag
Met zijn initiatief won Van Hove een prijsvraag , die het ministerie samen met de overheid uitschreef. Het doel daarbij was om zoveel mogelijk gebruik te maken van afval uit de tuinbouw, waar Van Hove met de paprikastengels een ideale mogelijkheid in zag.

Volgens hem kunnen er 7000 huizen per jaar geïsoleerd worden op deze wijze. "Er zijn materialen die beter isoleren, maar hiermee halen we ook makkelijk de normen", zo legt hij uit.

In aanloop naar de Floriade blikken we op maandag en vrijdag vooruit met verschillende deelnemers aan de Floriade. Dit verhaal is daar onderdeel van.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel