Nieuw elektriciteitsstation bij Natuurpark moet problemen oplossen

LELYSTAD • Do 31 maart 2022 | 23:06 • Donderdag 31 maart 2022 | 23:06

Liander en Tennet willen een nieuw elektriciteitsstation in de buurt van Natuurpark Lelystad bouwen, tussen de Larserringweg en de Vlotgrasweg. Het college van burgemeester en wethouders zijn akkoord gegaan met het voorstel voor deze locatie. Dit nieuwe station is nodig, omdat het huidige elektriciteitsstation in de wijk Landerijen overbelast is.

De locatie is gekozen, omdat hier de hoogspanningskabels het dichtst bij de toekomstige gebruikers in Lelystad Zuid en Lelystad Airport Businesspark kunnen worden aangesloten. Als de onderzoeken afgerond zijn, wordt de bestemmingsplanprocedure en het vergunningentraject gestart. Dit neemt circa een jaar in beslag. Daarna kan worden gestart met de bouw van het onderstation.

De verwachting is dat in 2026 het nieuwe elektriciteitsstation in gebruik kan worden genomen. Daarmee zal er weer ruim voldoende elektriciteit beschikbaar zijn voor nieuwe bedrijven, uitbreiding van bestaande bedrijven en woningbouw voor de lange termijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel