Bestuursvoorzitter Flevoziekenhuis stopt ermee

ALMERE • Ma 11 april 2022 | 7:10 • Maandag 11 april 2022 | 7:10

Anita Arts neemt ontslag als bestuursvoorzitter van het Flevoziekenhuis in Almere. Dat meldt radioprogramma Argos van de VPRO. Arts heeft zondag in een brief aan het ziekenhuispersoneel laten weten vanaf 1 juli te stoppen.

De bestuursvoorzitter zou begin dit jaar haar ontslag hebben aangekondigd bij de raad van toezicht. Meer tijd voor haar partner is de hoofdreden. De coronacrisis en een verminderde balans "tussen werkbelasting en werkplezier" speelden mee in de beslissing, zegt Arts. Volgens de voorzitter van de raad van bestuur wil ze het ziekenhuis niet minder intensief besturen.

In haar brief zegt Arts niets over de jarenlange problemen op de Intensive Care, zegt Argos. Daarover berichtte het radioprogramma twee weken geleden. Argos stelde dat er sprake was van een onveilige werksituatie. Door de problemen zou ten minste één patiënt zijn overleden. Volgens het radioprogramma hield de raad van bestuur de problematiek in stand. Arts weerlegde deze kritiek, maar zij erkende wel problemen in verhoudingen en onprofessioneel gedrag.

De bestuursvoorzitter geeft in haar afscheidsbrief aan nog wel 'evaluatieve' gesprekken te willen voeren mochten er nog issues openstaan, zegt Argos. De raad van toezicht laat weten geschrokken te zijn van de reportage van het radioprogramma, maar nog altijd vertrouwen te hebben in de aanpak en het beleid van de raad van bestuur. De twee andere leden van de raad van bestuur - Marc Seelen en Jeroen van Duren - nemen de portefeuilles van Anita Arts over.

Reactie raad van toezicht
De raad van toezicht liet aan Argos weten ‘geschrokken’ te zijn van de reportage van het programma. Voorzitter Meindert Schmidt zegt dat de toezichthouders ‘altijd achter het gevoerde beleid hebben gestaan’ van het ziekenhuis. ‘De raad van bestuur heeft ons in elk overleg goed, systematisch en adequaat geïnformeerd. Wij hebben altijd vertrouwen gehad in de aanpak en het beleid van de raad van bestuur en we hebben dat nog steeds’, aldus voorzitter Schmidt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel