CDA en VVD dienen plannen in voor wegen

FLEVOLAND • Ma 11 april 2022 | 17:57 • Maandag 11 april 2022 | 17:57

Kamerleden van het CDA en de VVD willen het verkeer en vervoer in en rond Flevoland verbeteren. Tijdens de vergadering over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport hebben beide politieke partijen moties ingediend over het verbeteren van (spoor)wegen.

CDA-Kamerlid Harry van der Molen diende een motie in om de Lelylijn voor te dragen voor Europese financiering. De Lelylijn is de toekomstige verbinding van Lelystad via Emmeloord naar Groningen. Van der Molen wil met de motie de Lelylijn voordragen voor het Trans-European Transport Network (TEN-T.) Dat is een netwerk van snelwegen, spoorlijnen en andere infrastructuur dat heel Europa moet verbinden om gemakkelijk over de grens te kunnen reizen. Wanneer de Lelylijn onderdeel is van dit netwerk is het mogelijk om de subsidie aan te vragen.

Het kabinet heeft in het regeerakkoord afgesproken om 3 miljard euro opzij zetten om de Lelylijn op termijn aan te leggen. Ze willen dit doen met medefinanciering van de regio en geld uit Brussel. De exacte plannen moeten nog worden uitgewerkt. De aanleg van de spoorlijn moet de economie van het noorden van Nederland versterken en beter bereikbaar maken.

VVD-Kamerlid Daniel Koerhuis wil dat het kabinet in het komende half jaar plannen maakt om de provincie beter bereikbaar te maken. Hij zegt dat er wel plannen zijn, maar dat niet duidelijk is wanneer ze worden gerealiseerd.

Koerhuis vraagt het kabinet om in het komende half jaar plannen te maken voor de A6, de N50 en N307, de verbinding met Enkhuizen. Hij zegt dat er in 130.000 woningen gebouwd gaan worden in Flevoland en wil dat de ontsluitingswegen gelijktijdig worden aangepakt. De moties worden dinsdag 19 april in stemming gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel