Floriade nog niet helemaal klaar voor toestroom bezoekers

ALMERE • Di 12 april 2022 | 18:14 • Dinsdag 12 april 2022 | 18:14

Voor de bezoekers van de Floriade zijn nog niet alle parkeerplaatsen in gereedheid gebracht. Ook de bebording naar het Floriadeterrein op Station Almere Centrum is nog niet goed zichtbaar. Vanaf donderdag is de wereldtuinbouwtentoonstelling voor het publiek geopend.

Langs de A6 in Almere staan veel borden die de automobilisten naar het grote parkeerterrein bij Nobelhorst leiden. Vanaf die plek worden de bezoekers in bussen naar de entree bij bedrijventerrein De Steiger gebracht. Bij deze zuidelijke entree kunnen de mensen in de kabelbaan stappen. De gondels gaan over de A6 heen. Wie dat niet wil, kan naar de ingang lopen.

Bij grote drukte van bezoekers die met de auto komen kan een tweede parkeerplaats worden ingezet aan de IJmeerdijk in Almere Poort. Maar volgens een e-mail van de Floriade aan de medewerkers en deelnemers van de tentoonstelling is dat parkeerterrein nog niet gereed en kan het tot het eind van de maand niet worden gebruikt.

De bedoeling was dat ook medewerkers en deelnemers van de Floriade daar hun auto gaan parkeren. Vervolgens zouden ze met de bus naar de Floriade worden gebracht. Op het oog lijkt het parkeerterrein klaar, maar is het nog niet open. Nu moeten de medewerkers hun auto neerzetten op het hoofdparkeerterrein bij Nobelhorst. De gemeente en de Floriade hebben nog niet uitgelegd waarom het parkeerterrein langs de IJmeerdijk niet kan worden gebruikt.

De gemeente houdt er rekening mee dat bezoekers in de wijken rond de Floriade gaan parkeren. Zodra er klachten binnenkomen kan de gemeente de wijken tot blauwe zone bestempelen om zo het parkeren daar te ontmoedigen.

Station is grote bouwput
Bezoekers van de Floriade die met openbaar vervoer komen, worden op station Almere Centrum met borden naar de opstapbussen en -boten geleid. Op dit moment is het station nog één grote bouwplaats. Het is ProRail die de verbouwing doet, niet gelukt om op tijd het werk klaar te hebben. Een groot bord dat de bezoekers moet dirigeren naar de juiste plekken staat nu nog achter hekken. Een opzichter van de bouwplaats verzekerde Omroep Flevoland dat donderdag het hekwerk weg is.

Vervoersmaatschappij Keolis die de bussen van en naar het Floriadeterrein laat rijden, zegt er helemaal klaar voor te zijn en verwacht geen problemen. Bekijk hier de routes naar het Floriadeterrein.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel