Provincie blij met aanbod busvervoer EBS: 'geleerd van situatie Keolis'

FLEVOLAND • Wo 13 april 2022 | 6:37 • Woensdag 13 april 2022 | 6:37

Gedeputeerde Jan de Reus verwacht dit keer geen frauduleuze praktijken rond het toekomstige busvervoer in Flevoland. Dat is dinsdag gegund aan EBS. Over de busconcessie IJssel-Vecht is de afgelopen jaren het nodige te doen geweest. Keolis kreeg de concessie in eerste instantie toegewezen, maar bleek later te hebben gefraudeerd met de aanbesteding.

"Wat er bij Keolis gebeurde, dat is achteraf ontdekken", vertelt De Reus. De gedeputeerde gaat ervan uit dat men van de situatie met Keolis heeft geleerd. "Niemand wil zoiets terug hebben, dus ik ga er vanuit dat dat niet gaat gebeuren."

Dinsdag werd bekend dat de nieuwe aanbesteding naar EBS gaat. Dit vervoersbedrijf gaat tot 2035 het busvervoer regelen in het grootste deel van Flevoland, Noordwest Overijssel en de Veluwe. EBS krijgt deze gunning omdat het 'een prima aanbod' heeft gedaan volgens gedeputeerde Jan de Reus. Het vervoerbedrijf gaat volgens De Reus veel busritten rijden en zorgt ook voor het behoud van veel vaste routes.

Volgens het provinciebestuur zijn onder meer rechtstreekse buslijnen van Emmeloord en Urk naar Lelystad gegarandeerd en komt er een busverbinding tussen Lelystad en Steenwijk. De gedeputeerde meldt dat de OV-visies van de deelnemende Flevolandse gemeenten worden overgenomen. Verder zijn er in het aanbod van EBS latere busdiensten in het weekeinde op de route Harderwijk - Zeewolde - Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel