EBS nieuwe busvervoerder in grootste deel provincie

FLEVOLAND • Di 12 april 2022 | 16:29 • Dinsdag 12 april 2022 | 16:29

Vervoersbedrijf EBS gaat tot 2035 het busvervoer regelen in het grootste deel van Flevoland. Dat is dinsdag bekendgemaakt in het provinciehuis van Overijssel in Zwolle. Het gaat om een gezamenlijke buscontract van de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. Dat beslaat het stad- en streekvervoer in Noordwest Overijssel, de Veluwe en het grootste deel van Flevoland.

EBS neemt eind volgend jaar de bussen over van OV IJsselmond en het stadsvervoer in Lelystad van Arriva. EBS heeft daarvoor een contract gekregen van dertien jaar. In eerste instantie kreeg in 2020 Keolis het contract toegewezen, maar dat is afgepakt nadat duidelijk is geworden dat de vervoerder fraude heeft gepleegd. Het bedrijf zou geheime afspraken hebben gemaakt met Chinese busfabrikanten. De concessie is opnieuw aanbesteed en gaat het contract nu naar EBS.

Voor het rijden van zo'n 300 bussen betalen de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel aan EBS jaarlijks 80 miljoen euro. Eind dit jaar rijden de bussen van EBS de eerste routes in Overijssel en Gelderland. Eind 2023 rijden de eerste bussen van EBS door Flevoland. De vervoersmaatschappij verzorgt nu onder meer het busvervoer in Waterland in Noord-Holland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel