Qbuzz tekent bezwaar aan tegen contract EBS voor busvervoer Flevoland

FLEVOLAND • Do 26 mei 2022 | 10:26 • Donderdag 26 mei 2022 | 10:26

Vervoerder Qbuzz tekent bezwaar aan tegen de vergunning die EBS heeft gekregen om tot 2035 het busvervoer in delen van Flevoland, Gelderland en Overijssel te regelen. Dat hebben de drie provincies laten weten.

Vorige maand werd door de provincies een buscontract gesloten met EBS om het stad- en streekvervoer in het grootste deel van Flevoland, Noordwest-Overijssel en de Veluwe te verzorgen.

Meerdere kandidaten
Naast EBS meldden Keolis en Qbuzz zich hiervoor aan. Keolis kreeg het contract in eerste instantie toegewezen, maar dat werd teruggedraaid toen bleek dat de vervoerder bij de inschrijving fraude had gepleegd, door geheime afspraken te maken met Chinese busfabrikanten. Daarom werd de concessie opnieuw aanbesteed, waarbij voor EBS is gekozen.

Qbuzz tekent hiertegen bezwaar aan omdat de vervoerder het aanbod van EBS als 'niet rendabel' beschouwt, zegt de Overijsselse gedeputeerde Bert Boerman tegen RTV Oost. EBS zou meer ritten bieden dan financieel zou kunnen, meent Qbuzz volgens Boerman.

Voorbereidingen gaan door
Ondanks het bezwaar gaan de drie provincies en EBS door met de voorbereidingen voor de overname, die eind volgend jaar definitief moet zijn. Vanaf dan zal EBS het busvervoer verzorgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel