Drie inschrijvingen voor busvervoer IJssel-Vecht

FLEVOLAND • Wo 15 december 2021 | 21:43 • Woensdag 15 december 2021 | 21:43

Drie OV-bedrijven hebben zich gemeld om het streekvervoer in Flevoland, Gelderland en Overijssel te verzorgen. Het gaat om vervoerders EBS, Keolis en Qbuzz. Dat meldt de provincie.

Het gaat om een contract van dertien jaar. Keolis kreeg dat contract in eerste instantie toegewezen, maar dat werd teruggedraaid toen bleek dat de vervoerder bij de inschrijving fraude had gepleegd, door geheime afspraken te maken met Chinese busfabrikanten. Daarom wordt de concessie nu opnieuw aanbesteed.

Nieuwe concessie in 2023 in Flevoland
Het busvervoer wordt nu met een zogenoemde 'noodconcessie' in Gelderland en Overijssel alsnog verzorgd door Keolis. De contracten daarvoor lopen in december 2022 af. Op dat moment moet er dan ook een nieuw contract afgesloten zijn, waarvoor zich dus drie bedrijven hebben gemeld.

Lelystad en IJsselmond - Flevoland en Noordwest-Overijssel - worden in december 2023 aan de concessie toegevoegd. In Lelystad verzorgt Arriva momenteel het vervoer, IJsselmond is in handen van OV IJsselmond. Dat is een dochteronderneming van Connexxion.

In april wordt bekend welke van de drie vervoerders het contract krijgt. De bedrijven die naast de opdracht grijpen, krijgen van de provincies een financiële tegemoetkoming als vergoeding voor een deel van de kosten voor het meedoen aan de aanbesteding.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel