Provincie toch niet in zee met Keolis

FLEVOLAND • Di 22 september 2020 | 20:50 • Dinsdag 22 september 2020 | 20:50

De provincie Flevoland gaat de komende twee jaar niet in zee met busvervoerder Keolis. Keolis gaat wel rijden in Overijssel en Gelderland via een noodconcessie. De provincie Flevoland bekijkt eerst of vanaf volgend jaar Arriva het stadsvervoer in Lelystad kan blijven verzorgen.

Keolis won de gezamenlijke aanbesteding van de drie provincies met als gevolg dat Keolis vanaf september 2021 het stadsvervoer in Lelystad zou uitvoeren en vanaf december 2023 het streekvervoer in Flevoland. Maar fraude bij de aanbesteding gooide roet in het eten. De provincies namen de concessie voor de komende tien jaar af van Keolis maar moesten wel een oplossing zoeken voor de reizigers.

Het busvervoer in de drie provincies wordt nu opnieuw aanbesteed en het is nog maar de vraag of Keolis daar aan mee mag doen. Omdat een nieuwe aanbesteding tijd kost komt er een noodconcessie die het bedrijf wel mag uitvoeren, maar dus niet in Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel