Busvervoer Lelystad voor komende twee jaar geregeld

FLEVOLAND • Do 29 juli 2021 | 19:15 • Donderdag 29 juli 2021 | 19:15

De provincie Flevoland heeft het contract met Arriva voor het openbaar vervoer in Lelystad met twee jaar verlengd. Daarmee is de stad tot december 2023 verzekerd van busvervoer.

Vorig jaar was er sprake van dat Keolis vanaf september 2021 het stadsvervoer in Lelystad zou uitvoeren en vanaf december 2023 ook het streekvervoer in Flevoland. Maar fraude bij de aanbesteding gooide roet in het eten. De provincie nam de concessie voor de komende tien jaar af van Keolis, maar moest daardoor wel een oplossing zoeken voor de reizigers.

"Voor de reiziger betekent dit dat de continuïteit en de kwaliteit van het stadsvervoer in Lelystad de komende twee jaar is gewaarborgd", laat een woordvoerder van de provincie weten. "Tot het einde van deze concessie blijft de huidige dienstregeling en lijnvoering op hoofdlijnen gelijk."

Door de coronacrisis is wel het aantal reizigers afgenomen. Daar staat financiële steun vanuit het Rijk tegenover, dat is toegezegd tot augustus 2022. Volgens de provincie wordt er daarom "minimaal ingegrepen op de huidige dienstregeling in Flevoland". Na de zomer wordt er gekeken naar een nieuwe aanbesteding.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel