EBS bij overname bussen Keolis 'niet op de hoogte' van mankementen

FLEVOLAND • Zo 20 augustus 2023 | 15:10 • Zondag 20 augustus 2023 | 15:10

De bussen die vervoerder EBS heeft overgenomen van Keolis hebben te kampen met technische mankementen. EBS schrijft in een brief aan de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel dat het daarvan niet op de hoogte was toen het voertuigen van Keolis overnam.

De brieven zijn in handen gekomen van Omroep Gelderland. Volgens de omroep hebben de bussen de neiging naar rechts te trekken waardoor chauffeurs voortdurend naar links moeten tegensturen. Ook zijn chauffeursstoelen verkeerd geplaatst in de cabine. Bestuurders zouden daar lichamelijke klachten aan overhouden.

EBS heeft bussen en diensten op de Veluwe overgenomen van Keolis. Dat de brief ook naar de provincie Flevoland is gestuurd heeft te maken met het gezamenlijke buscontract dat EBS met Flevoland, Gelderland en Overijssel heeft afgesloten, ter waarde van jaarlijks 80 miljoen euro.

Flevolands vervoer
EBS start eind dit jaar ook met het vervoer in een groot deel van Flevoland, tot 2035. De vervoerder liet eerder weten dat het de buslijnen van de OV Regio IJsselmond en Arriva in Lelystad overneemt.

Of er plannen zijn om ook Keolis-bussen in Flevoland in te zetten, is onduidelijk. Zowel EBS als de provincie waren zondag niet bereikbaar voor commentaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel