Minder bussen in Almere door zieke chauffeurs

ALMERE • Wo 12 oktober 2022 | 12:36 • Woensdag 12 oktober 2022 | 12:36

Busvervoerder allGo laat vanaf zondag minder bussen rijden in Almere. Dat is nodig omdat meerdere buschauffeurs ziek zijn door corona.

Het gebrek aan personeel kan zorgen dat ritten onverwachts uitvallen, en dat wil busbedrijf Keolis voorkomen, zegt woordvoerder Lotte Hendriksen: "Wij willen zekerheid voor de reiziger, dat de bus ook echt rijdt als hij hoort te rijden."

Aanpassingen
De aanpassing heeft gevolgen voor de verschillende stadslijnen. In de spits rijden de lijnen M1, M2, M4, M5 en M7 iets minder vaak, 10 in plaats van 12 keer per uur. De lijnen M3 en M6 gaan in de spits 6 keer per uur rijden. Buiten de spits rijden deze bussen 4 keer per uur. De regionale bussen blijven rijden volgens schema.

Nieuwe chauffeurs
Het is niet voor het eerst dat de dienstregeling verandert doordat chauffeurs thuiszitten met corona. Ook in januari van dit jaar was dat al het geval. Vervoersbedrijf Keolis probeert nieuwe buschauffeurs te werven, maar dat is lastig. "Er zijn nieuwe chauffeurs aangenomen, maar zij zijn nog in training. Die komen er binnenkort bij. Maar we blijven daarnaast op zoek naar nieuwe chauffeurs, want er gaan ook mensen met pensioen". Keolis roept op: "Wil je de gemeente Almere en allGo helpen de dienstregeling zo snel mogelijk weer compleet te krijgen? Kom werken als buschauffeur!"

Wanneer de bussen weer rijden zoals vanouds kan Keolis niet zeggen, "Dat is koffiedik kijken, we hopen zo snel mogelijk, maar we kunnen nu geen beloftes doen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel