Tekort aan chauffeurs leidt tot problemen bij busvervoerder Keolis

ALMERE • Di 30 november 2021 | 14:02 • Dinsdag 30 november 2021 | 14:02

Busvervoerder Keolis kampt momenteel met een tekort aan chauffeurs in Almere. Het tekort is ontstaan door krapte op de arbeidsmarkt en het oplaaiende coronavirus. Steeds meer chauffeurs testen namelijk positief of moeten in quarantaine door contact met besmette personen. Door de problemen worden inmiddels gepensioneerde buschauffeurs ingezet om de gaten in het rooster te dichten.

Volgens Keolis speelt het probleem van te weinig chauffeurs al langere tijd. "Maar sinds een aantal maanden is het erger geworden", vertelt woordvoerder Lotte Hendriksen. "Reizigers merken er niks van, we kunnen in Almere nog de volledige dienstregeling draaien, alleen is het wel lastiger alles rond te krijgen."

Uitval is niet uitgesloten
Vanwege het tekort draaien chauffeurs vaker een extra dienst, en wordt een beroep gedaan op gepensioneerden. "We houden ze achter de hand, maar in de toekomst kan het voorkomen dat we het niet redden en dat ritten uit gaan vallen."

Om nieuwe buschauffeurs te werven is Keolis bezig met een campagne. "Dat gebeurt in en buiten de bussen", aldus Hendriksen. In de regio IJssel-Vecht is het inmiddels voorgekomen dat busritten daadwerkelijk zijn uitgevallen, meldde RTV Oost eerder.

Petitie
Het personeelstekort is mede de oorzaak dat vakbonden in het streekvervoer dinsdag een petitie aanbieden aan Arriva, Qbuzz en ook Keolis. De werknemersorganisaties eisen koopkrachtbehoud en verlaging van de werkdruk in de cao-onderhandelingen die gaande zijn. Volgens FNV Streekvervoer zou het beroep van buschauffeur juist aantrekkelijker moeten worden gemaakt nu te weinig chauffeurs beschikbaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel