Ook kind overleden na ongeluk op N50

NOORDOOSTPOLDER • Do 21 april 2022 | 10:29 • Donderdag 21 april 2022 | 10:29

Een van de twee kinderen die afgelopen dinsdag betrokken waren bij het fatale ongeluk op de N50 bij Kampen is overleden. Dat meldt de politie. Bij de aanrijding kwam ook een 34-jarige vrouw om het leven.

Omdat het om een kind gaat, geeft de politie niet meer details vrij. De relatie tussen de vrouw en het overleden kind is dan ook niet duidelijk, schrijft RTV Oost. De vrouw reed dinsdagmiddag met haar auto frontaal op een vrachtwagen ter hoogte van de afslag Kampen/Dronten/Lelystad. Wat de oorzaak van het ongeluk is, is nog niet bekend.

'Dodenweg'
De N50 staat al jaren bekend als 'dodenweg'. Er gebeuren veel ongelukken, maar de geplande wegaanpassing is uitgesteld. Rijkswaterstaat wilde in 2023 het werk afronden, maar de Raad van State zette een streep door de werkzaamheden vanwege de stikstofcrisis.

Kamervragen
Tweede Kamerlid Wybren van Haga van BVNL heeft Kamervragen gesteld over het dodelijke ongeluk. Het Kamerlid wil zo snel mogelijk van de minister weten waarom er niets aan de (on)veiligheid van de N50 is gedaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel