Onderdelen kabelbaan Floriade volgend jaar naar Duits park

ALMERE • Zo 24 april 2022 | 14:59 • Zondag 24 april 2022 | 14:59

De kabelbaan op het Floriadeterrein in Almere is pas net in gebruik, maar in Duitsland zijn ze al bezig met de volgende stap. De attractie krijgt daar volgend jaar een tweede leven. Op de Bundesgartenschau in Mannheim zullen onder meer de cabines, kabels en de stations worden hergebruikt. Dat schrijft de lokale krant Mannheimer Morgen.

Het was altijd al het plan om de kabelbaan na de Floriade een nieuwe plek te geven. Onlangs zijn de vergunningen voor de aanleg in Mannheim verleend, waardoor nu zeker is wat er met de onderdelen gaat gebeuren.

Opbouw begonnen
De Bundesgartenschau is een tuinbouwtentoonstelling die elke twee jaar te zien is in een andere Duitse stad. Van april tot oktober 2023 is als locatie gekozen voor Mannheim. De opbouw is er op dit moment in volle gang. Zo wordt er op het terrein gebouwd aan de funderingen voor de steunpalen van de kabelbaan. De kabelbaan wordt 2 kilometer lang, de baan in Almere is 850 meter.

Middels de gondels worden bezoekers van het ene park in de Duitse stad, naar het andere park gebracht. Er komen 64 gondels aan de kabelbaan, 34 daarvan zijn eerder gebruikt in Almere. Het is de bedoeling dat de kabelbaan na de Bundesgartenschau opnieuw ergens wordt hergebruikt. Maar waar het dan heen gaat, is nog niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel